Senaste inläggen

Av Jessica - 14 augusti 2012 09:42

Träningen so far:
Onsdags-cykling 9 km
Torsdags-gym (crossfit)
Fredag-cykling 9km, magövningar, jogg
Lördag-vila (aj vilken träningsvärk)
Söndag-cykling 9km, magövningar, jogg
Måndag-gym (crossfit)

Så galet skönt att vara igång! Och det bästa är att vågen redan visar 1 kg mindre :))) only that keeps me motivated!

Barnen och jag har fortfarande semester men Johan är tillbaka på jobbet. Lite tråkigt bara för nästan alla verkar vara tillbaka på jobbet så det blir fullt upp för mig att sysselsätta tjejerna eftersom deras kompisar är på dagis/fritids nu...
Får se vad alla dagar har att bjuda på :)

Av Jessica - 12 augusti 2012 12:34

Nu är det dags för en ny start! Inte bara när det gäller att blogga!! utan även när det kommer till mig själv.
Jag älskar att träna men har senast året inte gjort det alls. Många ursäkter var det för att inte göra det och ta sig till gymmet trots gymkort!!
Jag började sen säga att när vi flyttar ska jag köra igång, sen kom flytten men då sa jag efter semestern... Alltså ursäkterna fortsatte tills jag fan inspiration! Helt plötsligt mitt i semestern kom den (eller hon) och jag blev taggad till tusen :)
Så nu är gymkortet införskaffat sen i torsdags, cykeln har fått trampats runt och för första gången i mitt liv försöker jag även ge mig på detdär med att ut och springa! För att finna den extra lilla motivationen har jag även beställt lite nya träningskläder :)

Mitt mål är att bli piggare, må bättre och självklart bli snyggare och fastare om rumpan ;)

Idag blev det först en cykeltur följd av magövningar och avslutande jogg. Roligt å se att jag förbättrat min tid med cykeln!!

Av Jessica - 6 februari 2012 19:58

Idag bjöds det på fisk och skaldjursgryta. Alla åt som hästar, värst va nog min man....


Ingredienser:

1 l fiskbuljong

2 dl torrt vitt vin

5 dl grädde

1 msk tomatpuré

1 g saffran

lite smör

1 morot

1/2 purjolök

5 potatisar

600 g fisk (t ex lax, kolja)

200 g räkor


Till Servering:

4 rostate brödskivor

Aioli


Tillagning:

1. Koka upp fiskbuljongen och vin i en rejäl gryta.

2. Ha i tomatpurén och grädden i buljongen.

Fräs saffranen i lite smör och rör ner i buljongen.

3. Skala och skär potatis, morot och purjolök i tärningar.

Koka i ca 10 min.

4. Skär fisken i kuber och lägg i soppan.

Låt sjuda ca 5-10 min.

5. Rosta brödskivorna och skär i bitar.

Lägg i en skål vid sidan om.

6. Lägg i räkorna i grytan precis före servering.


Servera gärna grytan i stora djupa tallrikar med en klick aioli.


 

Smaklig spis :)



Av Jessica - 25 januari 2012 14:45

Ikväll bjuds det på en favorit i detta hushåll! Vi serverar den med fullkornsspagetti men passar lika bra till kokt potatis eller fullkornsris.


Pasta med soltorkade tomater, basilika och kyckling

4 port


Ingredienser

*400 g fullkornspasta

*600 g kycklingfiléer

* rapsolja

* 1 st gul lök

* 8 st soltorkade tomater

* 1dl hönsbuljong

* 2 dl vispgrädde

* 0,5 msk torkad basilika

* Salt och svartpeppar

* 2 dl riven Västerbottenost


Tillagning

1. Koka pastan. Strimla kycklingen och bryn med lök och tomater.

2. Tillsätt buljong och grädde och låt koka ihop i 4-5 minuter.

3. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Sila av pastan och vänd ner osten och kycklingsåsen.

Servera gärna med en krispig ruccola sallad till.

(rekomenderar att göra en större sats sås då den blir förtrollande god)


 


Bon appétit!

Av Jessica - 25 januari 2012 14:37

Varför Varför VARFÖR!?

Jag har alltid varit så stolt över mina barn som aldrig är sjuka men där fick jag för den!

Förra veckan ringde dagis oss 2 ggr och skickade hem Madeleine.

Båda gångerna så mådde hon bra när vi kom hem och det var samma fart som vanligt.

Nu äntligen en ny veckan men vad händer!? Jo dagis ringer igen och ber mig komma och hämta.

Hon är åter igen hur pigg som helst, leker med syrran, bråkar med syrran, bråkar med mamma, springer omkring, testar ljudnivån och ja allt det som hör till mitt monster...

Imorgon får hon gå på dagis igen och om de ringer så kommer jag vägra att hämta!


Men söt e hon, bjuder på några bilder.

       

Av Jessica - 24 december 2011 22:27

GOD JUL!

Vilken lång och mysig dag det varit.

Morgonen började med att Madeleine upptäckte alla klappar som tomten under natten kommit och lagt under granen. Hon fick öppna några men inte alla.

 


Sen var det en lååång väntan tills alla andra kom, och en lååång Kalle...

 


Men till sist kom tomten...

 


"Han" såg lite läsking ut men var samtidigt ganska snäll. Det var svårt att veta vad man skulle tycka om "honom"

 


Till sist var han tvungen att gå efter att han delat ut Högen med klappar.

Det var mat och massa godsaker, och inte att förglömma den traditionella dansen :)


Vill passa på att igen önska min stora prinsessa Isabelle en god jul. Hon firar jul med sin pappa i Dalarna så därav bara bilder på Madeleine. Sjukt vad man kan sakna sitt barn framförallt på julafton. Men det blir till att ha en minijulafton här igen nästa vecka :)



Av Jessica - 4 december 2011 22:58

Denna helg har verkligen sprungit iväg. Det har varit fullt upp från morgon till kväll.I lördags var vi hos min moster Anette och julbakade. En mysig tradition som varit sen jag var liten. Det brukar vara vi kusiner (av det kvinnliga könet) och våra barn. Vi började med korv med bröd till lunch och sen drog vi igång med knäck, rischoklad mm.När vi skulle gå upptäckte jag att jag glömt mina nycklar hemma. På nyckelknippan sitter även nyckeln till barnvagnslåset... Morbror Torgny flöde med ner för att se om han kunde knipsa av kedjan men det gick inte. Där fick man för att man köpt ett bra lås... Så det blev till att lämna kvar vagnen för natten.På kvällen hade vi kusinerna över. Vi lagade helstekt fläskkarre med kokt potatis, gräddsås och svartvinbärsgele *mums*Kvällen avslutades med ihopsättning av pepparkakshus och dekoration, lite karaoke och filmen Never Say Never.Idag har Isabelle haft kompiskalas. Tänk att 7 ungar kan låta som minst 20....! Men det vart lyckat och 2 timmar räckte gott och väl för att hinna ned fika, lek och fiskdamm.Efter kalaset åkte vi och hämtade vagnen, sen blev det middag på donken.När vi kom hem blev vi inbjudna på ett glas champagne hos syrran. Blev ett trevligt avslut på en fullspäckad helg fylld med härligheter.

Av Jessica - 15 november 2011 22:58

Alla föräldrar skryter över sina barn på att de är bäst på ditt och datt. Jag tycker det är helt rätt för man ska vara stolt över sina barn.Själv är jag förtrollat stolt över mina. De har utvecklats till två härliga monster med fina personligheter. De följer utvecklingen som barn ska men ligger för det mesta före. De slutade båda med napp utan problem vid 2 1/2 års ålder efter att ha varit sjukt beroende av den gummiploppen. Men det bästa av allt är hur pass friska de är! Det är inte ofta man behöver vara hemma från jobbet med de små trollen. De har inga allergier eller sjukdomar, de äter mat, rör på sig, pysslar, leker ute och håller igång.Jag är en stolt mamma till världens två finaste och mest fantastiska tjejer som jag älskar mest av allt!

Ovido - Quiz & Flashcards