Alla inlägg den 12 juni 2009

Av Jessica - 12 juni 2009 16:22

Ultraljudet gick bra. Vilda väger uppskattningsvis 3290g vilket är ca 10% under det normala men ändå helt normalt. Det får diffa med 22% utan att det ska anses som någon fara. Allt såg oxå bra ut på ultraljudet, hjärtat slog som det ska och hon sög sött på tummen.

Efter ultraljudet gick vi upp till mödrarvården för att kolla blodtrycket. Först var det riktigt högt men efter att jag vilat så gick det ner. Men tillbaka blir det nästa vecka för att dubbelkolla det. Men jag hoppas verkligen att hon kommit ut tills dess.


Isabelle håller på att leker som en tok i sitt rum. Det är så kul att lyssna på henne för hon har riktiga konversationer med sina dockor och när hon pratar i sina leksakstelefoner. Så söt! Nu leker hon att hon fyller år och säger grattis till sig själv hihi.

Ganska skönt för mig oxå att hon börjat leka bra med sig själv nu när man måste vila. Är riktigt trött varje dag nu och måste vila en halvtimme om dan för att orka med.


Får se vad helgen har att bjuda på... och dess väder... jag hoppas dock på att jag föder barn men men, drömma går ju alltis :)

Av Jessica - 12 juni 2009 11:24

Igår blev kontrollen på mödrarvården väldigt lång. Vi var där i över 1 h för det visade sig att min mage (fundusmåttet) inte har växt de senaste 3 kontrollerna (4v). Så fick ligga ett bra tag så att de kunde göra en CTG kurva. Vildas hjärtljud slog jätte fint och varierande så det var tydligen ett bra tecken. Mitt blodtryck hade gått upp lite igen men inte så farligt. Men eftersom magen inte vuxit så måste vi idag in på ett extra ultraljud för att kolla  att barnet växer och får den näring hon behöver. Visar det sig att hon inte får det blir jag igångsatt, annars återstår väntan.

Vet inte vad jag helst hoppas på. Självklart att Vilda mår bra men på ett sätt vore det skönt att bli igångsatt så jag slipper vänta mer. Fast blir jag det måste jag föda på vanliga förlossningen och inte södra BB vilket jag önskar.

Men men, vi får se och snart vet vi.

Ovido - Quiz & Flashcards